Rekisteröintikatsastus

Kun tuot uuden tai käytetyn auton Suomeen tai kun otat käyttöön rekisteristä poistetun ajoneuvon, tulee sille suorittaa rekisteröintikatsastus. Rekisteröintikatsastuksessa käydään läpi ajoneuvon vaatimusten täyttyminen, luokittelu ja merkitään ajoneuvon tekniset tiedot Ajoneuvoliikenteen tietojärjestelmään. Voit varata ajan helposti soittamalla, jättämällä meille soittopyynnön tai tiedustelemalla lisää tällä sivulla olevalla lomakkeella.

Kun tulet rekisteröintikatsastukseen

  • Tuontiauton alkuperämaan rekisteröintitodistus, josta ilmenee rekisteröinti- tai käyttöönottopäivä tai
  • Selvitys aikaisemmasta rekisteröinnistä Suomessa
  • Mahdollinen vaatimuksenmukaisuustodistus (COC-todistus – lue lisää tällä sivulla.)

Huomio nämä vaiheet käytetyn ajoneuvon maahantuonnista

Ennen kauppaa
Kun ostat käytettyä ajoneuvoa ulkomailta, tarkista ajoneuvon identiteetti ja myyjän oikeus myydä kyseinen ajoneuvo ja laadi kaupasta aina kirjallinen kauppa- tai luovutuskirja. Käytettyjen ajoneuvojen markkinoilla Euroopassa liikkuu paljon anastettuja ajoneuvoja. Mikäli ostamasi ajoneuvo osoittautuu anastetuksi, ajoneuvon oikealla omistajalla on yleensä oikeus saada se takaisin vastikkeetta.

Rekisteröintikatsastus
Ajoneuvo on aina rekisteröintikatsastettava ennen rekisteröintiä. EY-tyyppihyväksymättömälle, enintään 6 kuukautta käytössä olleelle ajoneuvolle tehdään rekisteröintikatsastuksen sijaan yksittäishyväksyntä, joka onnistuu niinikään meillä.

Autoveron maksaminen
Käytettynä maahantuotavien ajoneuvojen autoverotuksesta Suomessa vastaa Verohallinto.

Rekisteröinti
Kun rekisteröintikatsastus on suoritettu ja ajoneuvovero maksettu, voit rekisteröidä ajoneuvon meillä.

Vaatimustenmukaisuustodistus
Kun ulkomailta tuotu ajoneuvo halutaan rekisteröidä Suomeen, tarvitaan usein todistus siitä, että auto on suomalaisten säädösten mukainen. Todistus on nimeltään vaatimustenmukaisuustodistus (CoC-todistus) tai vastaavuustodistus (TÜV-todistus tai DEKRA-todistus).

Kauttamme saat TraFin vaatimat säädöstenmukaisuustodistukset, eli vastaavuustodistuksen tai vaatimustenmukaisuustodistuksen helposti ja nopeasti autoihin sekä moottoripyöriin. Kysy meiltä lisää!

Palvelua tarjoavat